CHANCE_THIS_TO_IMAGE_URL"https://static.wixstatic.com/media/45ab39_dab56b7855424166870f7be3cefaf721~mv2.png/v1/fill/w_178,h_178,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Renkli.png"sizes="192x192"/>
top of page

Bu Sıcakların Şakası Yok, Esnek Çalışma Şart!

Adil Haber-Sen olarak, İnsan Kaynakları Başkanlığına başvuruda bulunarak, mevsim koşulları üzerinde seyreden sıcak havaların, doğal afet boyutuna ulaşması sonrası, sürekli sahada güneşin altında çalışan ve korunma imkanı olmayan dağıtıcı arkadaşlarımızın sağlığının düşünülerek, esnek çalışmaya geçilmesini ve arkadaşlarımızın sayı-teslim baskısına maruz bırakılmamasını, talep ettik. Ayrıca konuyla ilgili bir basın açıklamasında bulunarak konuyu ulusal ve yerel medyanın dikkatine sunduk ve kamuoyu oluşturmak amacıyla girişimlerde bulunduk. Söz konusu tüm girişimlerimize dair detayları ve görselleri aşağıda bulabilirsiniz.



Meteoroloji uzmanları tarafından, içinde bulunduğumuz yaz mevsimi yüzyılın en sıcak yazı olarak nitelendirilmekte ve vatandaşların özellikle 12:00-16:00 saatleri arasında doğrudan güneş ışığına maruz kalmalarının ciddi hayati tehlikelere yol açacağı vurgulanmaktadır. Özelikle kalp hastalığı gibi kronik hastalıkları olanlar, diyabet hastaları, tansiyon hastaları risk grubunda yer almaktadır.


Anayasamızın 50'inci maddesinde "kimse, yaşına, cinsiyetine ve gücüne uymayan işlerde çalıştırılamaz" hükmüyle çalışanların, çalıştıkları işte vücut yapısına uygun işlerde çalıştırılmasının zorunlu olduğuna hükmetmiştir. Bu bağlamda; dağıtıcı ve postacı personelin, özellikle sağlık sorunları nedeniyle risk kurumunda yer alan kişilerin, hava sıcaklığının yoğun bir şekilde hissedileceği 26.07.2023 ve 27.07.2023 tarihlerde başta olmak üzere, uzmanlar tarafından ileriki tarihlerde yapılacak uyarıların da dikkate alınarak esnek çalışmaya tabi tutulmasını saygılarımız da arz ve talep ederiz.



Söz Konusu Basın Açıklamamız:



 

Adil Haber-Sen

Yönetim Kurulu

178 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page